Příběh Lady a Dianky

06.04.2013 10:39
Jaká je vlastně minulost našich psích slečen? Celý příběh by vydal na knihu, takže zde je alespoň pár vět, jak se vlastně ocitly u nás.
 
Lady a Dianka k nám přišly ze slovenského útulku Kežmarok na začátku března 2013. Holčičky u nás měly strávit pár týdnů než budou naočkované a než se jim najdou nové domovy. Po pár dnech ale začaly holky trápit úporné, krvavé průjmy. Ladynka posléze začala i zvracet.
Pak přišla velmi nemilá diagnoza - u Lady byla potvrzena Parvoviroza (pro štěňátka smrtelná virová nemoc). Nebylo na co čekat, vzhledem k zákeřnosti nemoci musely obě holky okamžitě do izolace na VŠ Veterinární v Brně. Zde nakonec obě strávily celých 14 dní.
Účet za jejich léčbu se vyšplhal na 3.074 Kč a zdaleka to není finální částka. Díky úžasným lidem, našim přátelům i úplně cizím milovníkům zvířat, se nám podařilo téměř celou částku vybrat. Ani pak ale pomoc lidí neskončila! Holky stále musí mít přísnou dietu, protože jejich střeva jsou poničena zákeřnou nemocí (bohužel je možné, že i natrvalo). Návštěvy k nám nyní chodí s konzervami či podložkami, lidé posílají balíčky i penízky. Za každou pomoc jsme neskutečně vděční :)
Zatím jsou holky stále u nás, rádi bychom jim našli milující domov až budou úplně zdravé. Jsou to úžasné psí slečny a zaslouží si, aby už jim bylo jen a jen dobře :) 
Snad už je teď v životě čeká jen to dobré, což bychom si pro ně moc přáli...
 
Denisa